Почистване на вируси от уеб сайт

 

Почистване на сайтове от вирусиКакво е компютърен вирус?

Вирусът е програма или скрипт, които се разпространява като се вмъква в друг изпълним код или документ. Това вмъкването често се нарича „инфекция“. Вирусите са само един от всички известни злонамерени програми, но в разговорния език термина често се използва да обозначава и представители на другите видове, като троянски коне и червеи. Компютърният вирус следва предварително зададени логически инструкции за действие. Един вирус може да има различни версии, като те могат да са от един и същ или различни автори.


Начини за разпространение

С навлизането на локалните мрежи и свързването към Интернет вирусите започнаха да се разпространяват още по-лесно от преди. Разпространението се осъществява най-често чрез електронна поща, чат (IRC), програми за съобщения (ICQ, MSN Messenger) или чрез възползване от бъгове в управляващите програми за мрежова комуникация (например подпрограмата за боравене с Internet Protocol в Microsoft Windows).


Зловредно действие

Вирусите могат (но не е задължително) да проявяват умишлено или неволно зловредно действие за потребителя. Някои вируси безцелно унищожават съхранената в компютъра информация (изтриване или форматиране на диск). Други вируси търсят специфична информация (информация за клиентите ви, например пароли за достъп или номера на кредитни карти) и незабелязано я изпращат на предварително указан получател в Интернет. Вирусите, които дават таен достъп на външни лица до заразения компютър, се наричат backdoor вируси (буквално „задна врата“).


Цялостно почистване на вируси от вашия уеб сайт

С наша помощ можете бързо и лесно да изчистите вирусите от вашия интернет сайт. Почистването на вируси включва следните дейности:

  • Анализиране на структурата на сайта;
  • Изтриване на подозрителни файлове;
  • Почистване на подозрителен код от файлове;
  • Проверка за вируси в базата с данни;
  • Съвети за по-добра защита и предотвратяване на повторно заразяване от вируси.

Ако имате предложения или въпроси свързани с услугите, които предлагаме, моля свържете се с нас.

Вашата текуща заявка

Все още не сте направили своя избор!


Денонощна поддръжка

В случай на затруднение нашите сътрудници са винаги на линия.