Смяна на енкодинг на уеб сайт с utf-8 (Unicode)

 

Когато текстовете във вашия сайт не се визуализират правилно, това означава, че има проблем с енкодинга (кодирането). Енкодингът се използва, за да се укаже на браузъра по какъв начин да визуализира текстовете на уеб сайта. Лесно можете да проверите как браузърът разпознава енкодинга на вашия сайт. Отворете сайта с Chrome, след което кликнете на бутона с три чертички (в десния горен ъгъл). След това посочете "Още инструменти" > "Кодиране". Ако кодирането е различно от Unicode (UTF-8), силно Ви препоръчваме да намерите начин да обновите сайта си, така че да използва енкодинг utf-8.

За да сте сигурни, че вашият сайт ще показва правилно текстовете под различни браузъри е задължително да използва енкодинг utf-8. Друг възможен проблем, който може да възникне е когато чрез формата за контакт ваш клиент изпрати запитване, което не можете да разчетете. Третият изключително важен проблем, който е вероятно да възникне е това как търсещите машини (Google, Yahoo и др.) ще "прочетат" текстовете от вашия сайт. При неправилно избран енкодинг (iso-8859-1, windows-1251 и др.) в сайта е напълно възможно никога вашият сайта да не излезе на челни позиции в резултатите на търсачките, колкото и пълен, красив и добре поддържан да е той.

За съжаление работата при промяна на енкодинга на сайта не е толкова лесна, тъй като в повечето случай се налага да се промени и енкодинга на файловете на сайта, както и енкодинга на базата с данни на сайта. Ако желаете можем да направим анализ на вашия сайт, като ни изпратите данни за контакт и адреса на сайта чрез формата за контакт.

Запомнете - при utf-8 никога няма маймунки!

Вашата текуща заявка

Все още не сте направили своя избор!


Денонощна поддръжка

В случай на затруднение нашите сътрудници са винаги на линия.